Urađena dva funkcionalno-estetska operativna zahvata nosa

Vijesti 19. maj 201816:18 > 16:24
Fena

Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH (UPREHBiH) okupilo je stručnjake iz BiH i inozemstva na simpoziju u Sarajevu, a teme su bile estetska, funkcionalna i rekonstruktivna hirurgija nosa. U okviru simpozija urađena su i dva funkcionalno-estetska operativna zahvata nosa, uz video prijenos iz operacione sale.

Operativne zahvate pratili su videlinkom i ljekari iz susjednih država ali i svijeta, a tehničku podršku video prijenosa omogućio je Američki univerzitet u BiH.

Predsjednik Udruženje prof. dr. Reuf Karabeg kazao je da je taj skup okupio stručnjake raznih profila (plastično rekonstruktivni hirurzi, otorinolaringolozi, maksilofacijalni hirurzi, dermatolozi), a bilo je 14 predavača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, te Njemačke, Švedske i Austrije.

Studenti sedam medicinskih fakulteta u BiH su, u okviru programa pod nazivom “Studentski okrugli sto”, razmijenili iskustva i naučene lekcije s nekim od eminentnih stručnjaka i predavača na tom simpoziju.

“Simpozij je prilika za stjecanje znanja, poznanstva i uspostavljanje kvalitetne regionalne suradnje s ciljem osiguranja dodatnih dobrobiti za pacijente u svim državama odakle dolaze sudionici”, naglasio je predsjednik Udruženja Karabeg.

Internacionalni simpozij održan je pod pokroviteljstvom Grada Sarajevo i Ministarstva zdravlja FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.