Danas nastavak razgovora Venecijanske komisije sa strankama

Vijesti 24. maj 201807:32 > 07:35
N1

Danas će u Sarajevu biti nastavljeni susreti eksperata Venecijanske komisije sa predstavnicima političkih stranaka u BiH. Tema su izmjene Izbornog zakona, s naglaskom na rješavanju popune federalnog Doma naroda.

Prvi sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici svih političkih stranaka, počinje u 09.00 sati. Naredni susret biće održan u Parlamentarnoj skupštini BiH, a potom će sa ekspertima Venecijanske komisije razgovarati politički lideri.

Kako je izjavio potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, na jučerašnjim razgovorima bilo riječi o ad hok rješenju samo za predstojeće izbore u oktobru.

Džaferović je, nakon sastanka sa članovima Venecijanske komisije, izjavio da je razgovarano o raznim detaljima i aspektima primjene ove odluke, o nekim mogućim rješenjima, ali da ništa nije zaključeno, niti je dato neko definitivno uputstvo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.