Na sarajevskom aerodromu zaplijenjeno 34.500 dolara

Vijesti 25. maj 201813:50 > 13:56
N1

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 34.500 američkih dolara i 2.500 eura.

Iz Granične policije BiH saopćeno je da je novac otkriven prilikom KDZ kontrole državljanina Libije E.A.F.K. (1997.) koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. E.A.F.K. i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Na prelazima Gradiška i Rača otkrivene tri falsificirane isprave

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Volvo, bh. registarskih oznaka, otkrili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) i dnevnik vožnje. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine D.V. (1991.) koji je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

U četvrtak su službenici JGP Bijeljina otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Republike Francuske koju je na uvid dao M.S. (1958.) prilikom ulaska u BiH na MGP Rača. Državljanin Republike Srbije kontroliran je u Renaultu, nacionalnih oznaka Francuske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem nalogu predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Službenici JGP Gradiška u petak su lišili slobode S.I. (1991.) nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Gradina i bit će predat nadležnom organu.

Na MGP Doljani pri ulasku u BiH u četvrtak su službenici JGP Doljani zadržali N.S. (1954.) jer je ustanovljeno da je za njim MUP Posavskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela “utaja“. Državljanin BiH predat je službenicima PU Čapljina.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.