Halilović: BPS će dati najboljeg kandidata, treba nam "vuk"

Vijesti 01. jun 201818:09 > 18:14
N1

Sefer Halilović, predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) kazao je da će njegova stranka imati kandidata za člana Predsjedništva BiH i sigurno će biti bolji od svih onih koji su do sada predstavljen javnosti.

Također, ranije je najavljeno da će ova stranka imati blizu 550 kandidata na izborima – a kandidovat će se za sve nivoe vlasti.

Halilović je u gostovanju kazao da predizborna kampanja u BiH stalno traje, a da BPS “stalno radi – ali se ne vidi puno”.

Nisu još predstavili kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ali:

“Odlučit ćemo. Imamo nekoliko kandidata. Naš kandidat je bolji od svih. Jedan od kandidata sam i ja – ali to ne znači da ću biti”, kazao je.

Da li se vidi u Predsjedništvu?

“Ako budem kandidat – da. Najboljeg kandidata će dati BPS. Ogromno znanje i političko iskustvo sjedi u BPS-u, šteta je da građani to ne iskoriste. Ako ne iskoriste – nama je lakše. Neka onda građani nastave živjeti od 300 KM i nosati transparente”, izjavio je Halilović.

Komentarisao je ostale – do sada ponuđene kandidate iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda za člana Predsjedništva, kazavši da su svi dobri.

“Građani će imati priliku da saslušaju njih sve. Mnogo se prašine diglo oko kandidature Milorada Dodika, tako se njemu nepotrebno pravi reklama. On je trećerazredni političar koji je nacionalizmom sebi osigurao medijski prostor”, poručio je Halilović.

“Za priču sa Dodikom i Čovićem treba neko jači. Treba nam vuk koji će se nositi. Naredni period bit će izuzetno težak. Velikosrpski i velikohrvatski projekat koji oni nose ide fazu razgradnje BiH. To nisu uspjeli ni Tuđman ni Milošević kada su imali armiju”, kazao je Sefer Halilović.

Kazao je i to da ne vidi razliku između Ivanića i Dodika, osim onu metodološku.

“Nisu oni nosioci bosanskog projekta. Nama trebaju nosioci bosanskog projekta. Mi smo pristorjni – a kada bih bio u Predsjedništvu, prvo bi riješili pitanja sa komšijama pa nastavili dalje sa EU integracijama. Granice, imovina i ravnopravnost svih građana. O BiH se senzibilno mora razgvorati”, poručio je.

On je kazao da je “dejtonska konstrukcija BiH fabrika nacionalizma i ludačka košulja.

“Ovdje će samo nacionalisti i kriminalci profitirati. To je ono što je viša sila”, kazao je.

Vlasti zamjera brutalnu pljačku naroda, radničke kalse i otimanje fabrika od radnika, neprincipijelan odnos prema pripadnicima Arbije, kriminal, korupciju – te je ocijenio da dok se to ne riješi – ne može se ići dalje.

Kompletno gostovanje pogledajte u videu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.