Počeo sastanak bh. lidera sa Venecijanskom komisijom

Vijesti 04. jun 201815:07 > 15:12
N1

U Sarajevu je počeo sastanak političkih lidera sa predstavnicima Venecijanske komisije povodom izmjena Izbornog zakona BiH.

Kako javlja reporter N1 Zvonko Komšić, na sastanak su pristigli Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović i Borjana Krišto iz HDZ-a Fahrudin Radončić i Damir Arnaut iz SBB-a, Nermin Nikšić i Irfan Čengić iz SDP-a, Željko Komšić (DF), kao i ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack.

Kako je ranije potvrđeno za N1, na sastanak dolaze lideri stranaka HDZ BiH, SDA, DF, SBB i SDP BiH, dok još uvijek nema potvrde hoće li na sastanak doći i lideri stranaka iz Republike Srpske.

Sastanak se odvija u sjedištu Delegacije Evropske unije u BiH čiji predstavnici, kao i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država BiH Maureen Cormack, također prisustvuju.

Ovo je jedan u nizu sastanaka o istoj temi.

Mjesecima ranije, u prisustvu ambasadorice Cormack i šefa Delegacije EU u BiH ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka, pregovarali su samo predstavnici stranaka, a kako nije bilo rezultata, odlučeno je da se u rješavanje problema uključe i eksperti Venecijanske komisije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.