Reakcije bh. lidera nakon sastanka s Venecijanskom komisijom

Vijesti 05. jun 201811:07 > 11:20
N1

Konsultacije o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predstavnika Venecijanske komisije i bosanskohercegovačkih političkih stranaka održane su danas u Sarajevu, a jedino što je nakon ovog susreta jasno - jeste da će razgovori biti nastavljeni, javila je reporterka N1 televizije Aleksandra Tolj.

Kako su nakon sastanka poručili bh. lideri, razgovori bi trebali biti nastavljeni u četvrtak.

“Izbor na bilo kom nivou, insistiramo na legitimnom predstavljanju. Ukoliko se donese neko privremeno rješenje, opet mora biti legitiman izbor”, rekla je nakon sastanka Borjana Krišto iz HDZ-a BiH.

Prvi čovjek SDP-a BiH rekao je da su argumenti koji su danas izneseni, poznati odranije.

”Dogovorili smo da budemo optimistični”, kaže Nikšić i dodaje:

”Svako od nas iznosi svoje argumente koje smo mogli ranije čuti”, naglasio je on.

Predsjednik SDA-a Bakir Izetbegović govorio je o ‘‘privremenom rješenju”.

“Biće to jedno privremeno rješenje koje se odnosi na Parlament Federacije”, ispričao je Izetbegović te dodao da bi nastavak pregovora mogao biti u četvrtak, a lider SBB-a Fahrudin Radončić ocijenio je da ”detaljisanjem ne treba kvariti koncept”.

”Današnji razgovor bio je seriozan i veliki korak naprijed, ne treba nekim detaljisanjem kvariti koncept priče”, porupio je Radončić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.