Sinoć ispaljena 41 protivgradna raketa u BiH

Vijesti 09. jun 201808:31 > 08:36
N1/Ilustracija

Protivgradna zaštita dejstvovala je sinoć na području deset lokalnih zajednica sa ukupno 41 raketom, saopšteno je iz "Protivgradne preventive Republike Srpske".

Protivgradne stanice, njih 30, dejstvovale su od 18.09 do 19.09 sati na teritoriji gradova Banjaluka i Doboj, te opština Gradiška, Prnjavor, Derventa, Laktaši, Srbac, Bratunac, Srebrenica i Stanari.

Zbog kašnjenja u dobijanju odobrenja iz kontrole leta za ispaljivanje protivgradnih raketa, grad je pao na području nekoliko protivgradnih stanica u opštini Laktaši.

Iz “Protivgradne preventive” dejstva smatraju uspješnim jer, kako navode, nije bilo posljedice i pojave grada kao u nebranjenom dijelu Hrvatske ili Sloveniji, gdje je padao grad veličine teniske loptice.

Pojava grada i sugradice bila je na području jedne protivgradne stanice u Srpcu i na području nekoliko stanica Laktašima.

“Ovo je 25 dan sa dejstvima i do sada je ispaljeno 1.116 raketa”, navodi se u saopštenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.