Sužanj: Vlastodršci u BiH žive u paralelnoj stvarnosti

Vijesti 13. jun 201807:23 > 07:30
N1

"Mi u BiH imamo vlastodršce koji žive u svojoj paralelnoj stvarnosti i pokušavaju da se održe na vlasti podjelama, proizvođenjem krize", kazao je za N1 urednik BH Radija 1 Amir Sužanj.

Komentarišući pregled aktuelnosti kroz naslove novina, Sužanj je kazao da je susret Trumpa i Kim Jong Un-a zaista historijski.

Korejsku granicu je pregazilo vrijeme i obojici zvaničnika je bitno da to završe. Trumpu je bitno jer želi imati nešto historijsko u svom mandatu, a sjevernokorejski lider je shvatio da ne može više voditi svoju zemlju na ovakav način i ugledali se na Kinu. Ovo je bila posljednja hladnoratovska granica na svijetu i mislim da je vrijeme da se i ona izbriše“, kazao je i dodao:

“Može biti zatezanja, ali vjerujem da će sukob biti vrlo brzo riješen jer niko nema političkog benefita od ovakve politike Sjeverne Koreje”.

Protesti zbog cijena goriva?

Mi u BiH imamo vlastodršce koji žive u svojoj paralelnoj stvarnosti i pokušavaju da se održe na vlasti podjelama, proizvođenjem krize. Protesti o cijenama goriva to pokazuju. Ovo bi mogla biti poruka vlast građanima: Eto mi nećemo mrdnuti prstom dok vi ne izađete i blokirate saobraćaj javno“, ističe Sužanj i dodaje:

Vlasti u BiH nisu krenule u akcize da bi ulagale u infrastrukturu, nego da bi ispunile svoje uvjete sa MMF-om. Opet se to neće trošiti na građane BiH, nego na održavanje izborne aparature koja će ih opet držati na vlasti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.