Potvrđeni načelnici u I. Drvaru, Domaljevcu i Stanarima

Vijesti 19. feb 201512:13 > 12:17
Fena

Centralna izborna komisija BiH danas je potvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika općine Istočni Drvar i za načelnika općine Domaljevac/Šamac, kao i rezultate prvih izbora za načelnika općine i odbornike u Skupštine Općine Stanari, koji su održani 1. februara.

Prema potvrđenim rezultatima za načelnika Općine Istočni Drvar izabrana je Milka Ivanković (Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta), za načelnika Općine Domaljevac/Šamac izabran je Mario Jurkić (HDZ 1990) i za načelnika Općine Stanari izabran je Dušan Panić (Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik).  

Osim izbora za načelnika općine, birači u Općini Stanari prvi put su birali i odbornike u Skupštini Općine Stanari.  

Ovom priilikom CIK BiH najavio je da će u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), od 19. do 21. marta organizirati konferenciju u Tesliću “Opći izbori 2014 – naučene lekcije”.

Na konferencije će biti predstavljena analiza Općih izbora 2014. godine, kao i sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa.  

CIK BiH poziva članove izborne administracije u BiH da prijave svoje učešće na konferenciji i ujedno apelira na općinske/gradske organe vlasti da osiguraju finansijska sredstva i omoguće prisustvo članova općinskih/gradskih izbornih komisija na ovoj konferenciji.  

Konferencija će pored članova CIK BiH, Sekretarijata CIK BiH, izborne administracije i članova UIZBiH, okupiti i predstavnike političkih stranaka, nevladinih organizacija i eksperte za izbore iz zemlje i inostranstva, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.