''Najlakše je bacati kamenje iz Sarajeva prema Banjaluci''

Vijesti 19. jun 201812:49 > 12:59
N1

Srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin je nakon jučerašnjeg susreta s Miloradom Dodikom izjavio kako je Srbija osigurala 14,1 milion maraka za odbrambenu industriju Republike Srpske.

Vulin je ovo izjavio u svjetlu potpisivanja ugovora između namjenske industrije RS-a i ministarstva odbrane Srbije.

“U skladu s naređenjima vrhovnog komadanta Vojske Srbije i dogovora s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, Ministarstvo odbrane Srbije je osiguralo 850 miliona dinara (14,1 miliona KM) za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije RS-a, odnosno za remont tenkovskih i avionskih motora”, rekao je Vulin.

Zastupnik u NSRS Admir Čavka smatra kako sve što se tiče oružja u Bosni i Hercegovini različito tumači te da se svi moramo okrenuti životu, a ne populizmu. Prema njegovim riječima sve aktivnosti vezane uz namjensku industriju bi trebalo pratiti kroz procedure nadležnih organa. Čavka upozorava da u predizborno vrijeme treba paziti na to kako se retorika reflektira na povratnike i na život građana.

Najlakše je bacati kamenje iz Sarajeva prema Banjaluci ili Republici Srpskoj. Te i takve izjave i ta kamenja prvo pogode nas u Republici Srpskoj koji tu živimo s našim porodicama i sa svojom djecom. Dakle, sve što ima veze s oružjem dotiče nas i to su osjetljive teme, ali postoje organi koji rade svoj posao i trebaju da rade svoj posao i mi im moramo vjerovati. Želimo da živimo normalnim životom, a ne temama koje nas vraćaju 30 godina unazad”, kazao je Čavka za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.