"Čović i svi članovi Predsjedništva su političari prošlosti"

Vijesti 02. jul 201820:14 > 20:23
N1

U Pressingu Petra Štefanića gostovao je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar.

Falatar je odgovorio na pitanje kako mu izgleda Hrvatska iz perspektive BiH.

“Ja gledam na Hrvatsku iz perspektive nekoga tko je tu živio prije 20 godina i nekoga tko tu dolazi svako godinu dana. Ja vidim progres koji se nama iz BiH čini nevjerojatan. Na prvi pogled je stvarno nevjerojatan. Radio sam u Daruvaru, vozio se vlakom, sjećam se kako su izgledale stanice i kolodvori, danas izgledaju kao da ste došli u Švicarsku. Vidim napredak koji je postigla Hrvatska, to je u velikoj mjeri zbog EU integracija i fondova”, rekao je Falatar. 

Prokomentirao je i činjenicu da Hrvati iz BiH mahom više podržavaju hrvatsku reprezentaciju od reprezentacije BiH.  

“To je naravno čudno, ne može se generalizirati, ljudi širom BiH u većoj ili manjoj mjeri osjećaju tu zemlju svojom”, rekao je Falatar.

Na pitanje za koga bi navijao da igraju BiH i Hrvatska, Falatar je rekao da bi navijao za reprezentaciju BiH. 

Osvrnuo se na činjenicu da su u BiH već četvrt stoljeća na vlasti iste stranke. Kaže da su mnogi birači ekonomski ucijenjeni te da ih poslodavci tjeraju da glasaju za njihove stranke. 

Falatar je kandidat Naše stranke, koju su osnovali umjetnici i socijal-liberalne je orijentacije. Smatra da zemlje u regiji moraju surađivati i zajednički istupati u vanjskoj politici jer smo premali. 

Govorio je i o interesima Hrvata u BiH. Kaže da je osnovni problem svih građana ostati ili otići. Jesu li BiH i Hrvatska zemlje u kojima vrijedi ostajati i graditi svoju budućnost? Većina misli da ne vrijedi, objašnjava Falatar. Političari u Hrvatskoj i BiH moraju preuzeti odgovornost za besperspektivnu situaciju. 

Gospodin Čović i svi članovi Predsjedništva u zadnjih 15 godina su političari prošlosti, koji su doveli do toga da se građani iseljavaju. Ne rade rezultate za građane, nego možda za sebe, smatra Falatar.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.