Banjalučani proslavili odlazak McDonald'sa iz grada

Vijesti 21. feb 201513:44 > 14:00
N1

Povodom zatvaranja McDonald's-a u Banjoj Luci, grupa građana samoinicijativno se okupila i odlučila da putem performansa pošalje poslednju poruku McDonalds-u i zahvali se građanima Banje Luke koji su doprinijeli odlasku pomenute koorporacije iz grada.

Student Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci, Duška Kudra, povodom današnjeg performansa kazala je: Na ovaj simpatičan način htjeli smo da pohvalimo građane Banja Luke, jer nisu podržali globalistički lanac brze hrane, koja ne samo da promoviše hranu nekvalitetnog sadržaja, već je i upitno njihovo ophođenje prema životnoj sredini, radnicima i životinjama.

Performans se odvijao u Gospodskoj ulici, na mjestu sada već bivšeg restorana McDonald's-a. Grupa aktivista je proslavila odlazak ove korporacije iz njihovog grada dijeleći zanimljive letke sa karikaturama borbe domaćih proizvoda protiv McDonald'sa.

N1

Nakon što su prispjeli na navedeno mjesto, pokazali su najstariji hamburger u Banjoj Luci. Radi se o hamburgeru koji je sačuvao svoj prvobitni oblik od prije dvije godine. Takođe poslali su i poruku sa natpisom ” Posljednji pozdrav iz Banja Luke”.

Inače, ova inicijativa pokrenuta je prije dvije godine povodom otvaranja McDonald's-a. Ima za cilj da informiše širu javnost o štetnosti djelovanja koorporacije McDonald's-a. U vezi sa tim, pokrenuta je i facebook stranica ”Istina o McDonald's-u”.