Kako domaći i regionalni mediji pišu o uspjehu "Vatrenih"

Vijesti 15. jul 201820:33 > 20:39
N1

Hrvatska nije uspjela da po prvi put podignu zlatni trofej Mundijala. U tome ih je spriječila Francuska pobjedom s 4:2. Ipak, susjedi su ostvarili historijski uspjeh - nadmašili su generaciju Miroslava Ćire Blaževića. Veliki uspjeh "kockastih" nije ostao nezapažen u bh., regionalnim i svjetskim medijima.

Naslovnicama medija u BiH dominiraju tekstovi u najbitnijoj sporednoj stvari na svijetu. U novinskim izvjštajima se piše o odličnoj utakmici, historijskom uspjehu momčadi Zlatka Dalića i povratku zlatnog trofeja u zemlju “Galskih pijetlova”.

Dva najznačajnija lista u susjednoj Hrvatskoj, “Jutarnji list” i “Večernji list” ističu bolju igru Hrvatske, ali i ogroman uspjeh Hrvatske. “Jutarnji list” između ostalog piše da je “VAR ostavio Hrvatsku u predvorju raja”. Na naslovnici “Večernjeg lista” se ukazuje da su “Vatreni naš ponos”.

Dnevnik.hr  ocjenjuje da je Hrvatska izgubila u “jednom od najluđih finala”, dok HRT navodi kako su vatreni “ipak ostali bez naslova svjetskih prvaka”.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Srbijanskim medijima je također finalna utakmica Mundijala u fokusu. Pa tako “Blic” naglašava da je Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica “u suzama na kraju mundijala”. “Kurir” piše o odličnoj igri Dalićevih izabranika.

Ipak, “Informer”, “Telegraf” i RTS u prvi plan stavljaju uspjeh Novaka Đokovića koji je po četvrti put osvojio prestižni “Wimbledon”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.