Anelu Ćemi 34 godine zatvora zbog ubistva Muhidina Pivodića

Vijesti 23. feb 201514:18 > 14:26
N1

Vrhovi sud Federacije BiH odbio je žalbu odbrane, te potvrdio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Anel Ćemo osuđen na 34 godine zatvora zbog ubistva policajca MUP-a Kantona Sarajevo Muhidina Pivodića.

Podsjetimo, Ćemo je optužen za ubistvo policajca Muhidina Pivodića koji je osiguravao pravoslavnu crkvu u Reljevu, 1. decembra 2012. godine. U maju prošle godine izrečena mu je jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 34 godine zatvora.

Ćemo se tereti da je Pivodića ubio iz osvete, jer su mu policajci, koji su ga nešto ranije zaustavili u naselju Sokolović-Kolonija, zbog vožnje Renaulta 5 sa 1,1 promila alkohola u krvi oduzeli vozačku dozvolu i novčano ga kaznili sa 100 KM. On se nakon toga odvezao do Reljeva te je znao da pripadnici MUP-a KS-a osiguravaju pravoslavnu crkvu.

Renaultom je prošao pored službene Škode, koja je bila uz ogradu dvorišta crkve, te se tako uvjerio da je u vozilu policajac u uniformi. Potom se okrenuo u Paljevskoj ulici, vratio do crkve i ne izlazeći iz auta, kroz otvoren prozor iz kalašnjikova ispalio 27 hitaca u pravcu Pivodića, kojeg čak nije ni poznavao.

Policajca je pogodio sa pet hitaca, a vozilo sa 25, od kojih je deset bilo na vratima vozača.