Bećirović: Teško će doći do smjene Mektića

Vijesti 27. jul 201808:21 > 08:26
N1

Damir Bećirović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazao je jutros za N1 da će do smjene ministra sigurnosti BiH Dragana Mektić ''teško doći''.

On je kazao da je predizborno vrijeme i da su dešavanja u Parlamentu odraz te činjenice.

”Sada smo već duboko ušli u predizborni period i sve ovo što se događa u Parlamentima, ne samo državnom Parlamentu je odraz blizine tog vremena pred izbore. Sama ta smjena, zahtjev za smjenu ministra Mektića dolazi iz te pobude, zbog svega što se događa u Republici Srpskoj između SNSD-a i SDS-a prvenstveno. Teško da će doći do te smjene. Ubijeđen sam da ministar Mektić radi svoj posao dobro, pogotovo po pitanju migranata”, kazao je Bećirović i dodao:

”Radi sve ono što je moguće.Mi imamo mnogo drugih problema koje trebaju da rješavaju neke druge instance kada su u pitanju migranti. Imamo problema i sa susjednim državama. Javna je tajna da se migranti dovoze organizovano od strane organa Republike Srbije na granicu sa Bosnom i Hercegovinom”, poručio je on.

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD Staša Košarac najavio je, podsjećamo, pokretanje procedure za smjenu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

Kako je Košarac kazao, osim Kluba SNSD-a pokretanju procedure priključit će se i Klub DNS-a. Kao razlog navode eskalaciju migrantske krize. O ovoj inicijativi poslanici Parlamenta BiH trebali bi se očitovati na sjednici 4. septembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.