Grbavac za N1: Imam informaciju da ćemo biti izigrani

Vijesti 31. jul 201818:15 > 18:17
N1

Drago Grbavac, predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji" je kazao za N1 da ima neprovjerenu informaciju da postoji mogućnost da će demobilisani borci biti izigrani nakon obećanja da će Zakon o pravima demobilisanih boraca biti usvojen u Parlamentu FBiH. Istakao je da će u narednih nekoliko sati provjeriti ovu informaciju.

Grbavac je izrazio zadovoljstvo usaglašenim tekstom ovog Zakona u Parlamentu FBiH.

“Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati. Imam jednu neprovjerenu informaciju da ćemo biti izigrani. Nemojte me pitati šta je u pitanju. Saznat ću kroz par sati. Ali mi ostajemo pri svom. Mi smo pošteni i iskreni ljudi”, rekao je on.

Podsjetio je da je nezadovoljnim demobilisanim borcima bilo obećano da će se već jučer održati sjednica oba doma Parlamenta FBiH, ali da se to niej desilo. Objasnio je da su predstavnicima boraca jučer obećavali da će predsjedavajući oba doma biti kontaktirani u toku dana, ali da se to nije desilo.

Ukazao je na sljedeće:

“Tražimo minimum minimuma. Mi malo tražimo za četiri godine provedene u ratu”.

Kazao je kako tri godine izražavaju nezadovoljstvo, a da ih se vlast sjetila tek onda kada su izašli na ulice. Komentarisao je tvrdnju Ive Tadića, delegata HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH da Zakon nije moguće primjeniti.

“Ako je to znao, zašto to nije rekao i zašto je glasao za Zakon. Finansija ima dovoljno, samo ih treba pravedno podijeliti”, rekao je Grbavac.

Naglasio je da pitanje Zakona o pravima demobilisanih boraca “nije završena priča” i da ona ne zavisi samo od boraca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.