Grabar Kitarović: Oluja bila u skladu s etičkim standardima

Vijesti 04. aug 201822:09 > 22:11
N1

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Grabar Kitarović umirovljenim general-pukovnicima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na svečanosti u Kninu uručila je odlikovanje Velereda kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

Predsjednica Hrvatske je u svom govoru istaknula da joj je iznimna čast i zadovoljstvo uručiti im odlikovanja za izraziti doprinos obrani Hrvatske.

“Oluja je bila povijesna pobjeda u punom smislu riječi, a njezina je važnost to veća što je postignuta u skladu s najvišim etičkim i civilizacijskim standardima”, istaknula je Kolinda Grabar Kitarović.

Dodala je da vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom te ministrom obrane Gojkom Šuškom i generalom Zvonimirom Červenkom znalo koliko je za hrvatsku budućnost važno da pobjeda bude bez mrlje koja bi ju mogla umanjiti.

“Toj i takvoj pobjedi dali ste doprinos ne samo vojnom vještinom, nego i etičkim doprinosom”, poručila je predsjednica Gotovini i Markaču te podsjetila i da hrvatski narod nije želio rat, niti žrtve.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.