Oprez zbog magle i odrona na putevima u BiH

Vijesti 19. aug 201808:35 > 08:39
N1

Vidljivost je zbog magle jutros mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa se savjetuje opreznija vožnja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pojačana frekvencija vozila, tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Sanacioni radovi izvode se na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, gdje se saobraća usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Svi učesnicu u saobraćaju pozivaju se na pojačan oprez i poštivanje saobraćajnih pravila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.