Meddžida Kreso: Ne dovodite u sumnju naš predani rad

Vijesti 26. feb 201515:26 > 15:27
Anadolija

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso je danas, na konferenciji za medije povodom hapšenja Azre Miletić, sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, izjavila da istraga u slučaju sutkinje Miletić još uvijek traje te da će rezultati pokazati o čemu je riječ.

“Naš dosadašnji rad ne smije biti doveden u pitanje. Naši principi rada moraju biti pooštreni, ne samo na Sudu, nego u svim regulatornima agencijama, jer je povjerenje građana na najnižem nivou”, istakla je Kreso napominjući kako je ovo prilika koja treba biti iskorištena da se zaštiti integritet pravosuđa u BiH.

Posebno je naglasila kako je potrebno da sudije posjeduju sve potrebne moralne kvalitete prilikom obavljanja svoga posla.

VEZANA VIJEST

“Molim da se ne dovodi u sumnju naš predani rad. Sud će nastaviti obavljati svoje dužnosti u skladu sa pravdom”, kazala je Kreso i dodala da je hapšenje sutkinje Maletić prilika da se ispita korupcija u pravosuđu u BiH.

“Istraga još uvijek traje a rezultati istrage će pokazati o čemu je riječ. Nemam informacije da su druge sudije umiješane u korupciju”, rekla je Kreso.

Na kraju je naglasila da se povjerenje građana u pravosuđe može očuvati donošenjem odluka sudija koje su bazirane na dokazima i pravdi.

Sutkinja Suda BiH Azra Miletić uhapšena je jučer zbog sumnje da je primala mito. Miletić sutkinja u Apelacionom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine.