Brnabić: Konkretni projekti Vlade RS i Vlade Srbije

Vijesti 29. aug 201814:12 > 14:17
N1

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas se obratila medijima nakon zajedničke sjednice entitetske Vlade RS i Vlade države Srbije.

Izuzetno zadovoljstvo zbog saradnje sa Vladom RS, ovo je deveta zajednička sjednica. Nekako se intenzitet tih zajedničkih sjednica pojačava. Imali smo, nakon osme sjednice u Beogradu, čitav niz sastanaka“, kazala je Brnabić i poručila:

Meni je neizmjerno drago zbog toga. Također, predsjednik Vučić je bio u Trebinju, tako da je i to još jedan dokaz čini mi se, nikada veće, saradnje RS i Srbije. Od 2014. godine Srbija je investirala čak više od 21 milion za projekte u RS. Izgradnja magistralnog puta, izgradnja putne komunikacije Brod na Drini – Šćepan Polje“, dodala je.

Brnabić je poručila da pored nabrojanih projekata, postoje i projekti od posebne važnosti.

Imamo i druge projekte, koje ja nazivam projekti od posebne važnosti. Danas ćemo otvoriti i obdanište “Srbija”, za koju je država Srbija izdvojila značajna sredstva. Sjednice nisu samo protokolarne, nego dokaz da imamo konkretne projekte na kojima radimo od sjednice do sjednice“, kazala je Brnabić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.