Zelenika i Cvitanović u Rami

Vijesti 09. sep 201808:06 > 08:10
N1

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo posjetilo je jučer Franjevački samostan na Šćitu u Rami.

Izaslanstvo predvođeno voditeljem Koalicije, predsjednikom HDZ-a 1990 i nositeljem liste za državni parlament na Općim izborima 2018. Ilijom Cvitanovićem te kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dianom Zelenikom, koju podržava i Koalicija Hrvatsko zajedništvo, jučer je, na blagdan Male Gospe, nazočilo svečanom misnom slavlju u Franjevačkom samostanu na Šćitu, gdje se tradicionalno slavi rođenje Blažene Djevice Marije, Majke od milosti, Ramske Gospe.

Svečano misno slavlje predslavio je fra Petar Atež, gvardijan Franjevačkoga samostana u Sinju. On je u nadahnutoj propovijedi naglasio kako su danas Ramskoj Gospi došli hodočasnici iz cijele BiH i Hrvatske sa svojim zavjetima i molbama da ih Majka od milosti zagovara kod svoga Sina.

„Hrvati i ovdje i u Hrvatskoj samo slušaju pusta obećanja bez pokrića, pogrješne politike opustošile su našu zemlju i ostajemo zemlja pustih obećanja umjesto da postanemo obećana zemlja. Bog će silne baciti s prijestolja, a uzvisiti neznatne. Kako ostati kao domoljub ravnodušan i gledati sve ovo oko sebe dok naši mladi odlaze. Preostaje nam molitva Majci Božjoj kojoj se kršćani-Hrvati utječu tijekom stoljeća. Kada su Stepinca pitali nakon osude boji li se za budućnost svoga hrvatskoga naroda, odgovorio je: ‘Za svoj hrvatski narod ne bojim se sve dok se budu molili i utjecali Blaženoj Djevici Mariji, Majci Božjoj’. Gledajući nas ovdje okupljene, ponizne, sklopljenih ruku u molitvi, zazivam blagoslov na hrvatsko zajedništvo i vidim budućnost moga naroda na našoj zemlji na kojoj obitavamo od stoljeća sedmog“, kazao je između ostaloga u svojoj propovijedi fra Petar.

Nakon misnoga slavlja sukladno staroj, kršćanskoj, ramskoj tradiciji, vjernici su ostali u ugodnom prijateljevanju uz čašicu razgovora i ramsko kolo.

Podsjetimo, prije svete mise položeni su vijenci za poginule branitelje i sve hrvatske žrtve totalitarnih režima. Koalicija Hrvatsko zajedništvo uvijek će biti uz svoj narod što je i njezino izaslanstvo pokazalo danas prijateljujući s vjernicima iz cijele BiH i Hrvatske koji su hodočastili Gospi Ramskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.