HKD Napredak pozvao građane da izađu na izbore i glasaju

Vijesti 03. okt 201813:24 > 13:28
N1

Napredak je pozvao sve državljane Bosne i Hercegovine kako u zemlji tako i u inozemstvu koji imaju pravo glasa da iskoriste svoje biračko pravo i ujedno obave svoju građansku dužnost da izađu na izbore 7. oktobra ove godine i na njima glasaju savjesno i odgovorno.

“Vjerujemo da izborna kampanja koja je u tijeku daje dovoljno informacija i objašnjenja o programima kandidata i stranaka koji se natječu, te njihovih ideja i stavova, prvenstveno onih koji će štititi i promovirati interese hrvatskog ali i svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini. Iako se pozivom na odgovorno i savjesno glasovanje nikome ne sugerira kojoj će stranci dati svoj glas, ipak svojim članovima skrećemo pozornost na činjenicu da savjest uključuje moralno i nacionalno vrednovanje”, navedeno je iz HKD Napredak.

Pravo na izbor, kako napominju, jest temelj svakog demokratskog i razvijenog društva, ali izabrane vlasti moraju voditi računa da demokracija podrazumijeva zaštitu kako ljudskih, tako i nacionalnih i vjerskih prava i sloboda, pluralno društvo i odgovornu vlast.

“Svoj glas dajte onima koji, po Vašem mišljenju, imaju sposobnost, želju i energiju, ali i poštenje te koji će doprinijeti kako Vašem tako i prvenstveno općem dobru u zajednici”, saopšteno je iz Središnje uprave HKD Napredak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.