Milošević: Srednjoškolci se moraju izboriti za svoje prilike

Vijesti 04. mar 201509:37 > 09:45
N1

Devetog marta u koncertnoj dvorani Banskog Dvora u Banja Luci biće održana Prva konvencija srednjoškolaca Banja Luke u organizaciji Savjeta učenika Ekonomske i Elektrotehničke škole, omladinskog kulba "Kolegijum Intelektum". Tim povodom gost Novog Dana bio je Miodrag Milošević koji se javio uživo iz Banje Luke.

Milošević je kazao da je prvobitni cilj konferencije pomoć srednjoškolcima koji imaju želju da stvaraju i rade. 

Organizujemo konferenciju zbog srednjoškolaca koji imaju želju da stvaraju i rade. Učenici imaju priliku da učestvuju u mnogim takmičenjima iz njihovih oblasti. Ova konvencija im daje šansu da njihovi radovi budu primjećeni“, kazao je Milošević.

Dodao je još da je konferencija dobar način da se razbiju predrasude o omladinskom pasivizmu.

To je dobar način da razbijemo predrasude o omladinskom pasivizmu. Pokazujemo da ima mladih koji stvaraju i rade i šansa da se iskažu talenti srednjoškolaca“.

Istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima Vijeća učenika.

U okviru Vijeća učenika Banjalučke regije smo postigli velike rezultate. Sprovodili smo projekte umrežavanja srednjih škola i sada smo svi umreženi. Pozvali smo i inovatore, jer se u publici može naći određen broj investitora što im može pomoći“.

Za kraj je istakao da se srednjoškolci moraju izboriti za svoje prilike.

Generalno srednjoškolci nemaju dovoljno prilika, ali dio odgovornosti je na nama. U životu prilike moramo sami stvoriti. Postoji šansa da u svom cilju istrajemo ako se potrudimo“, zaključio je Milošević.