Govedarica nakon sjednice: Nije bilo riječi o mojoj smjeni

Vijesti 17. okt 201816:33 > 16:47
N1

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica kazao je da danas na sjednici Predsjedništva ove stranke nije bilo govora o njegovoj smjeni poručivši da je dobio podršku svih članova Predsjedništva SDS-a.

Govedarica je u obraćanju javnosti kazao je stranka pokazala jedinstvo premda je proteklih dana mnogo govora bilo o navodnim podjelama unutar SDS-a.

Mogu da izrazim zadovoljstvo jer je Predsjedništvo pokazalo odgovornost i utvrdilo jednistvene stavove i to je ono što me posebno raduje. Bez obzira koliko smo u protekloj sedmici imali najava o podjeljenosti u stranci po određenim pitanjima, mogu reći da smo utvrdili jedinstvene stavove. Predsjedništvo je između ostalog zaključilo da daje podršku u svim dosadašnim aktivnostima u cilju utvrđivanja prave istine šta se to desilo na izborima. Nastavljamo s aktivnostima u dokazivanju istine. Sačekat ćemo preliminarne rezultate CIK-a i uložiti sve prigovore i žalbe koje su potrebne i građanima RS i političkim organizacijama”, kazao je Govedarica.

Najavio je da će SDS tražiti novo brojanje glasova.

”Tražimo prebrojavanje glasova i utvrđivanje vjerodostojnosti originalnih glasačkih listića jer imamo dokaze da se radi o falsifikatima koji su bili jedan od glavnih osnova izborne prevare na proteklim izborima. U skladu s izbornim zakonom, mi ćemo pravovremeno da reagujemo”, rekao je prvi čovjek ove stranke.

Poručio je da vjeruje u snagu SDS-a. 

”Vjerujem da SDS ima dovoljno snage, uvjeren sam da je SDS politička organizacija koja će voditi računa o interesu RS. Ono što je do sada objavljeno, nisam zadovoljan sa izbornim rezultatom, smatramo da je mogao da bude neuporedivo veći. Nivo glasova za NSRS nije zadovoljavajući”, ocijenio je Govedarica.

O navodima za smjenu s čela stranke..

”Nije bilo riječi o mojoj smjeni, dobio sam apsolutnu podršku da istrajemo u svim naporima koji se tiču utvrđivanja istine”, poentirao je on.

Podsjećamo, Vukota Govedarica na proteklim izborima nije dobio mandat predsjednika Republike Srpske. Veći broj glasova osvojila je Željka Cvijanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.