"Dan D" za SDS

Vijesti 28. okt 201808:08 > 08:13
N1

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke bit će održana danas u prostorijama Srpske demokratske stranke u Banjaluci.

Mnogi su današnju sjednicu Glavnog odbora ove stranke opisali kao “Dan D” jer su moguća nova isključenja nakon što je jučer predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio iz članstva potpredsjednika ove stranke Kostadina Vasića zbog, kako su naveli, teže povrede Statuta Srpske demokratske stranke, odnosno iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima Srpske demokratske stranke.

U izjavi od 26. 10. 2018. godine koju su prenijeli određeni elekronski mediji i portali Kostadin Vasić je iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa Srpske demokratske stranke i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević, navode iz SDS-a.

“Nedopustivi su istupi u javnosti koje je Vasić napravio, identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno otpužuje Srpsku demokratsku stranku. Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika Srpske demokratske stranke i neće biti tolerisani, i kao takvi predstavljaju podršku režimu koji nastoji da u Republici Srpskoj uspostavi diktaturu i strahovladu”, stoji u saopćenju.

Nakon ovoga oglasio se i Kostadin Vasić koji je kazao da je potez Govedarice “očajnički potez” i da će na današnjoj sjednici Glavnog odbora “istjerati iz SDS-a Mladena Bosića, Dragana Mektića, Aleksadru Pandurević i njihovog izaslanika Vukotu Govedaricu”.

“Mi ćemo njih sutra istjerati iz SDS-a. To će biti rezime cijele priče. Oni nemaju nikakve šanse”, istakao je Vasić.

On je za Mektića rekao da je “američki špijun”, a da je najveći domet Govedarice da bude šef odborničkog kluba, ali je imao čast da bude šef poslaničkog kluba.

“Ili će oni biti preglasani ili ću ja biti isključen”, naglasio je Vasić.

On smatra da će oni otići iz SDS-a, a ostati zdrava struja koja želi da napravi dobro za Republiku Srpsku i koja želi da ispoštuje Aleksandra Vučića, srpskog patrijarha, Srpsku pravoslavnu crkvu i narod koji kaže “sjedite ljudi, dogovorite se, zašto ratujete više”.

Ja sam zagovarao tu ideju i očigledno da se nije dopala ni Amerikancima, ni Britancima, ni PDP-u ni ovim strujama”, rekao je Vasić.

Izjave za medije su predviđene po okončanju sjednice Glavnog odbora Srpske demokratske stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.