Vidović: Već duže traju napadi Dubravka Čampare na mene

Vijesti 05. mar 201521:57 > 22:08
Screenshot N1

Advokat Vasvija Vidović oglasila se povodom današnjeg saopćenja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), izražavajući iznenađenje zbog reakcije te institucije.

“Iskreno sam iznenađena reakcijom VSTV-a BiH na istupe kolege Adamovića (Vlado) i mene u medijima u vezi sa činjenicom da se pojavljujemo u svojstvu svjedoka u istrazi koja se vodi protiv sudije Suda BiH Azre Miletić”, navodi u saopćenju za javnost advokat Vasvija Vidović. 

Ona ističe da je činjenica da je njeno i pojavljivanje advokata Adamovića kao svjedoka u spomenutom predmetu rezultat informacije koju je Tužilaštvo BiH plasiralo kroz određene medije, insinuirajući da je cijeli slučaj „advokatsko-sudijska zavjera“ protiv tužioca Dubravka Čampare, iznoseći, kako navodi Vidović, niz neistina koje bi sudiju Miletić i nju trebale povezati u navodnim kriminalnim aktivnostima.  

“Potpuno je jasno da sam kao građanin ove zemlje imala pravo odgovoriti na optužbe koje potiču iz Tužilaštva BiH”, kaže se u saopćenju Vidović.  

Također navodi da je u posljednje dvije godine predmet “najcrnjih napada i pritisaka od strane pojedinaca iz tog Tužilaštva”. U vezi s tim, ističe, podnijela je prijavu VSTV-u protiv tužioca Dubravka Čampare i njegovih saradnika.

“Što se tiče neprimjerenog pritiska na pravosudne institucije koje smo navodno izvršili kolega Adamović i ja, neka se VSTVBiH pozabavi jasnim političkim spregama pojedinih tužilaca i rezultatima njihovog rada koji proističu iz tih sprega, kao i nezadovoljstvom građana radom pravosudnih institucija i samog VSTVBiH. Zasigurno te institucije nisu izgubile povjerenje javnosti ni zbog mog, niti zbog Adamovićevog istupanja”, poručila je Vidović.  

VSTV je u današnjem saopćenju za javnost ustvrdilo da je medijsko istupanje advokata Vidović i Adamović, koji se pojavljuju u svojstvu svjedoka u istrazi koja se vodi protiv sudije Suda BiH Azre Miletić, neprimjereno i predstavlja pritisak na rad Tužilaštva i Suda BiH.Tim povodom VSTV je pozvalo Advokatsku komoru Federacije BiH da poduzme odgovarajuće mjere u konkretnom slučaju.