7NAN1: U očekivanju "sudbonosnih"odluka za BiH

Vijesti 10. nov 201820:23 > 20:28
N1

Emisija 7NAN1 donosi osvrt na događaje koji su obilježili sedmicu na izmaku. Izdvajamo:

Centralna izborna komisIja potvrdila konačne rezulatate izbora. I dalje nejasno, na koji način će raspodijeliti mandate u Dom naroda Federalnog parlamenta, popis iz 1991. ili 2013. godine. Spominju se tužbe, žalbe, blokada vlasti kako god CIK odlučio .

U međuvremenu pritisci na Centralnu izbornu komisiju sve jači, ali i prijateljska ćaskanja i tapšanja po ramenu. Ulog je visok, slijede, neki ocjenjuju, sudbosnosne odluke za BiH.

Nestajanje opozicije, prilagođavanje koalicionih partnera i konstantno jačanje vlasti Mliorada Dodika – politička je slika Republike Srpske.

Savez za pobjedu više ne postoji.

U entitetu Federacija BiH, ljevica odlučna da gdje god mogu, formiraju vlast bez SDA. No da li je to i moguće? Nakon potvrđivanja konačnih rezultata izbora, na red dolaze dogovori oko formiranja vlasti.

Mjesec dana pritvora za Srećka Trifkovića, rezultat je rada policije na terenu nakon ubistva dva sarajevska policajca.Da li je jača automafija ili sistem?

Službi za poslove sa strancima od 1. januara do 4. novembra ove godine prijavljeno više od 21 hiljade nezakonitih migranata. Ljudski životi u brojevima i problemi za koje se rješenje ne nadzire.

Emisiju 7NAN1 pratite subotom od 20 i 30 i nedjeljom od 8 ujutro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.