Jerinić: Zvanično stavio mandat na raspolaganje Dodiku

Vijesti 22. nov 201813:01 > 13:04
N1

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Jerinić izjavio je da je danas i zvanično stavio mandat na raspolaganje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Jerinić je istakao da nikada nije radio na štetu Republike Srpske, ali da će uvijek poštovati odluke srpskog člana Predsjedništva, čiji rad poštuje i kojem daje mandat na raspolaganje.

“Shodno Vašem pozivu da svi funkcioneri iz Republike Srpske u institucijama BiH podnesu ostavke na svoje funkcije, obaviještavam Vas da sam spreman da dam svoj mandat Vama na raspolaganje. Ukoliko je potrebno da podnesem ostavku, podnosim je odmah”, navodi se u dopisu upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Dodik je pozvao funkcionere Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da podnesu ostavke i naveo da oni nemaju njegovo povjerenje, jer su vodili politiku suprotnu politici RS.

Dodik je rekao da ne želi da sprovodi nikakvu silu, ali smatra da bi podnošenje ostavki bilo pristojno, s obzirom na to da je narod glasao za politiku koja je suprotna njihovoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.