Veliki interes za tradicionalni božićni bazar njemačke ambasade

Vijesti 01. dec 201817:09 > 17:11
FENA/Hazim Aljović

Tradicionalni božićni bazar koji organiziraju uposlenici Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini otvoren je danas u zgradi ambasade u Sarajevu gdje će se tokom dana predstavljati brojna udruženja, a prikupljeni novac će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Posjetioci i ove godine imju priliku vidjeti raznovrsnu ponudu, tradicionalne kulinarske specijalitete, božićne kolačiće, kuhano vino, njemačke kobasice s roštilja, ali i unikatne rukotvorine.

“Meni je jako drago što su saradnici njemačke ambasade i ove godine organizirali božični bazar. Drago mi je da učestvuju brojni klubovi i udruženja i predstavljaju svoje proizvode”, kazala je ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Navela je da se predstavljaju razna udruženja s kojima ambasada sarađuje, a kojima je potrebna pomoć.

“Bitno je da oni koji trebaju pomoć na ovaj način mogu da ukažu na svoj rad, na svoje proizvode, i tako izazovu još veću pažnju”, istakla je Hohmann.

Naglasila je da predstavnici ambasade i na ovaj način sa stanovnicima Sarajeva prave prazničnu atmosferu.

Izrazila je zadovoljstvo da novcem prikupljenim na humanitarnom bazaru mogu pomoći organizacije kojima je potrebna pomoć, kao što su domovi za stare osobe ili udruženja koja rade sa osobama s poteškoćama.

Bazar je prilika i za nastup dječijeg hora ”Superar” i zbora Katoličkog školskog centra ”Sv. Josip” te sarajevskog benda ”Sarajevo Jazz Guerilla”.

Interes posjetilaca za bazar je, kao i ranijih godina, veliki od otvaranja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.