Yamazaki "Najambasador regiona" u 2014. godini.

Vijesti 09. mar 201513:35 > 13:38
N1

Žiri Nezavisne agencije za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromanager" danas u Sarajevu dodijelio je ambasadoru Japana u BiH Hideu Yamazakiju priznanje "Najambasador regiona" u 2014. godini.

Priznanje je Yamazakiju dodijelio predsjednik organizacionog odbora i generalni direktor Direkcije za izbor najmenadžera Pane Škrbić za lično zalaganje i doprinos izgradnji ekonomskih i prijateljskih odnosa između BiH i Japana.

Odluka o dodjeli ovog prestižnog priznanja saopštena je u Banjoj Luci 17. decembra 2014. godine gdje je održano tradicionalno, 31. proglašenje najmenadžera BiH i regiona.

Manifestacija proglašenja najmenadžera BiH i regiona svake godine okuplja eminentne privrednike i preduzetnike jugoistočne i srednje Evrope, a nagrada je cijenjena među predstavnicima poslovne zajednice.  

Nagradu dodjeljuje međunarodni žiri čiji su članovi uvaženi menadžeri iz zemalja učesnica, istaknuti naučni radnici, privrednici te predstavnici komora i udruženja. Nakon uručenja nagrade Yamazaki je izrazio zahvalnost žiriju i organizatorima na ovom značajnom prizanju.  

“Ova nagrada je svojevrsno priznanje za pomoć koju Vlada Japana osigurava BiH, ali i za prijateljsku saradnju između naših zemalja”, istakao je ambasador Yamazaki, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.