Trivić: Praksa u Holandiji je od neprocjenjive vrijednosti

Vijesti 10. mar 201510:22 > 10:29
N1

Studentska organizacija AIESEC Banja Luka nudi odlazak u Holandiju na usavršavanje i praksu iz oblasti ekonomije. Praksa traje godinu dana, a počinje u aprilu ove godine.

Biljana Trivić iz AIESEC je istakla da se radi o poziciji finansijskog analitičara.

“Ova prkasa je prvenstveno namijenjena studentima Ekonomije zato što su neophodna određena znanja na polju finasija i ekonomije. Student mora dobro poznavati engleski jezik”, rekla je Trivić i napomenula da AIESEC Banja Luka nudi ogroman broj drugih praksi, kako volonterskih tako i stručnih.

Dodala je da je praksa stručna, ali također i plaćena.

“Praktikant će raditi za jednu kompaniju koja se bavi savjetovanjem svojih klijenata u polju što efikasnijeg rada. Znači, iskustvo koje će tamo dobiti će zaista biti neprocijenjivo, a ako se praktikanti pokažu dobrima možda ostanu i dobiju posao”.

Gošća Novog dan govorila je i o finasijskim naknadama za praktikante.

“Praktikant će dobiti 925 eura mjesečno što je dovoljno za smještaj, hranu i osnovni džeparac. Ukoliko se praktikant odluči na stručnu praksu plaća se simbolična naknada organizaciji koja ga šalje od 120-160 KM i to je minimalni odnos koji se ostavlja da imamo određene finasije ukoliko neki strani praktikant dođe u BiH”, zaključila je Trivić.