BiH sutra bira najbolje sportiste

Vijesti 16. dec 201813:35 > 13:37
N1

Bosna i Hercegovina će u ponedjeljak po 18. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2018. godine desiće se sutra u hotelu "Holiday" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH.

Organizatori, „Nezavisne novine“ i Radio-televizije BiH na današnjoj pres konferenciji saopštili su da je sve spremno za 18. najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji, čiji je i ove godine pokrovitelj Predsjedništvo BiH, uz podršku Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH.

„Prije svega zahvalio bih se svim medijima koji nas podržavaju svih ovih godina. Ovo je naše 18. izdanje i pozvao bih sve da nam se sutra pridruže u hotelu „Holiday“ gdje će biti veče sporta i dobrih vibracija, te da podržimo naše sportiste, da im pošaljemo poruku da smo uz njih“, rekao je Goran Karać, urednik sportske rubruike „Nezavisnih novina“.

Urednik sportskog programa Bh. radija 1, Adnan Ljubović napomenuo je da su i ovaj put održane tri sjednice žirija kojim je ove godine predsjedavao proslavljeni košarkaš Mirza Teletović, kao i da su sve odluke koje će biti verificirane uoči same manifestacije donijete jednoglasno.

„Rad žirija i ove godine je protekao u najboljem redu. Mi volimo isticati sve ove godine, sve odluke su donijete koncenzusom, dakle nije bilo preglasavanja. Istina, bilo je dosta rasprave i sučeljavanja i davanja argumenata u nekim kategorijama, ali na kraju smo uvijek dolazili do tog jedinstvenog stava, to je velika vriejdnost rada ovoga žirija“, istakao je Ljubović.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. Fudbaler Edin Džeko, karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu, dok će se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku “boriti” džudistkinja Larisa Cerić, karatistkinja Ivona Ćavar i košarkašica Marica Gajić.

Biće uručene nagrade i za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide, kao i nagrada čitalaca “Nezavisnih novina”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.