Edin Džeko i Larisa Cerić najbolji sportisti u Bosni i Hercegovini za 2018.

Vijesti 17. dec 201814:48 > 21:11
N1

Večeras u sarajevskom hotelu 'Holiday' je održana 18. svečanost izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine u organizaciji 'Nezavisnih novina'. Za najbolje sportiste godine su izabrani fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač italijanske Rome, Edin Džeko i Larisa Cerić, džudistkinja.

U ženskoj konkurenciji je najperspektivnijim sportašom proglašena Jovana Ilić, rukometašica, dok je u muškoj konkurenciji priznanje pripalo Draženu Petroviću, teniseru.

Nagrada za razvoj sporta je pripala Atletskom klubu ‘Glasinac’ Sokolac.

Nagrada za životno djelo je pripala četvorici sportskih radnika – Miloradu Karaliću, bivšem rukometašu, Seadu Hadžijahiću, sportskom novinaru, Sabitu Hadžiću, košarkaškom velikanu (posthumno) i Suadu Ćupini (posthumno).

Uručena su priznanja i sportistima s invaliditetom. U ovoj kategoriji su nagrađeni bosanskohercegovački reprezentativci u sjedećoj odbojci kao kolektiv i Nermin Memić, plivač.

Motociklistički trojac – Ante Braovac, Darko Radić i Zijad Huseinbegović su nagrađeni za fair-play.

Nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener mostarskog Zrinjskog, Blaž Slišković, proglašen je trenerom godine.

‘Zmajevima’ je pripala titula najbolje ekipe.

Nagrada čitalaca je uručena odbojkaškoj reprezentativki Bosne i Hercegovine i višestrukoj prvakinji sa ‘Bimal Jedinstvom’, Žani Dragutinović.

Tri najuspješnije sportiskinje su Marica Gajić, košarkašica, Larisa Cerić, džudistkinja i Ivona Ćavar, karatašica. Cerić je pripala još jedna nagrada – najbolja sportistkinja.

U muškoj konkurenciji, najuspješniji sportisti su Edin Džeko, Ivan Klepić, karataš i Mesud Pezer, atletičar.

Džeko je proglašen najboljim sportistom u Bosni i Hercegovini u 2018. godini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.