Almir Ejubović osuđen na 15 godina zatvora zbog smrti tri djevojke

Vijesti 20. dec 201811:14 > 11:17
N1

Nakon iznošenja završnih riječi Tužilaštva KS i odbrane u Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena je presuda Almiru Ejuboviću. Proglašen je krivim i osuđen na 15 godina i deset mjeseci zatvora.

Ejubović je osuđen zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, a jedna zadobila teške povrede opasne po život. Saobraćajna nesreća se desila 29. juna 2018. godine.

Ejuboviću je produžen pritvor koji može trajati do devet mjeseci, te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom u trajanju od pet godina od završetka izdržavanja kazne.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se na autoputu A1 Sarajevo-Zenica, u mjestu Butile, gdje se automobil BMW kojim je upravljao Ejubović usljed velike brzine zabio u zaštitnu ogradu i metalni stub pored ceste.

Tom prilikom na mjestu su poginule Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je Lejla Oruč preminula sat kasnije u KCUS-u. Njena sestra Ajla Oruč zadobila je teške tjelesne povrede.

U nesreći je bio povrijeđen i sam Ejubović, ali je nakon medicinskog zbrinjavanja pušten iz Opće bolnice u Sarajevu na kućno liječenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.