Ef. Beganović bio uzoran u radu, priče o otkazu nisu tačne

Vijesti 10. mar 201517:54 > 18:02
N1

Islamska zajednica u BiH razmatra radno-pravni status Selvedina ef. Beganovića, imama iz Trnove kod Velike Kladuše, koji je od početka godine napadnut četiri puta.

Istovremeno, rezultati istrage koju o navedenim napadima provodi Tužilaštvo USK, uskoro bi trebalo da bude  poznato javnosti. U međuvremenu, imamov sin priznao je lažno prijavljivanje napada na sebe.

Amar Beganović, sin imama Selvedina Beganovića, iz Trnove kod Velike Kladuše priznao je da je lažno prijavio napad na sebe. Razlog njegovog samopovređivanja je, navodno, depresija i promjena sredine.

“Tužilaštvo će u skladu sa zakonom o postupnjanu sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku dati odobrenje za izricanje mjere policijskog upozorenja prema prijavljenom počinitelju”, izjavila je portparol Tužilaštva ZDK Azra Isaković.

S druge strane, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona još nema konkretnih rezultata istrage o četiri prijavljena napada na efendiju Beganovića. Za N1 je potvrđeno da traje intenzivna istraga, o čijim rezultatima će javnost uskoro biti obaviještena.

Selvedin efendija Beganović okolnosti istrage nije želio komentarisati, jer su, kako tvrdi, mediji njegove izjave  zloupotrebljavali.

“Ja sam na godišnjem odmoru. Dao sam svoj posljednji intervju prije dvije minute i više toga nema“, rekao je Selvedin ef. Beganović.

Paralelno sa njegovim godišnjim odmorom, organi Islamske zajednice razmatraju njegov radno-pravni status. Priče o otkazu nisu tačne.

Više u prilogu Ajle Alihodžić.