Bosna i Hercegovina dobila novih 107 doktora medicine (FOTO)

Vijesti 23. dec 201816:57 > 17:09
Bejtovic Communications

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu je danas svečano promovirana 68. generacija diplomanata medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Diplome su uručene za 107 studenata. Odlikovanja su dobili i najbolji studenti ovog fakulteta.

“Svojim kolegama želim poručiti jedno. Kraj je samo početak i gdje god bili, časno izvršavajte svoje obaveze i svojim radom budite primjer drugim ljudima. Mijenjajte svijet, ali molim vas da prvo izgradimo Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Mirza Babić najbolji diplomant Medicinskog fakulteta i dobitnik Srebrne značke UNSA na današnjoj svečanoj promociji 68. generacije diplomanata Fakulteta.

Uz dodjelu diploma, novi doktori medicine danas su položili i Hipokratovu zakletvu prema međunarodno usvojenom tekstu čime su se obavezali na savjestan rad i brigu o pacijentima, dok su najboljim studentima i studenticama uručena i prigodna priznanja.

“Drage kolege, obrazovanje doktora medicine se ne završava diplomiranjem. Kroz profesionalnu i naučnu karijeru, doktori se uvijek uče i zbog toga svakog dana radite na tome“, poručio je diplomantima v.d. prodekan za finansije, prof. dr. Nermin Sarajlić.

Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications
Bejtovic Communications

Pored Mirze Babića i Marije Sikirić kojima je kao dobitnicima Srebrne značke UNSA uručena posebna fakultetska nagrada, uručene su i nagrade “Ponos dekana“ najboljim studentima svake studijske godine.

Za akademsku 2016/2017 godinu to su Belma Kaknjo, Amer Milaimi, Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Ada Đozić, Eman Smlatić i Amina Blekić dok su za akademsku 2017/2018 godinu dobitnici Amra Pušina, Bakir Kudić, Amer Milaimi, Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Vildana Plecić, Eman Smlatić i Amina Blekić.

Osim nagrada, vrijednim studentima dodijeljene su i stipendije. Fondacija “dr. Nedžad Beganović“ stipendije je dodijelila Adi Đozić i Mirzi Babiću dok su stipendije “prof.dr. Hamid Pašić“ dodijeljene Redžibi Mujić i Amri Pušini.

“Poštovani i dragi diplomanti, vaši učitelji se vrlo ponose vama i žele vam svu sreću i uspjeh u daljnjem radu i životu“, poručili su profesori Medicinskog fakulteta UNSA na kraju svečanosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.