Sindikat policije RS: Interes je čim prije riješiti slučaj Dragičević

Vijesti 26. dec 201815:52 > 15:57
N1

Sindikat radnika policije Republike Srpske je pozvao građane da nenasilno izražavanje stavova o slučaju stradalog Davida Dragičevića. Poručili su da je interes svih, a prije svega porodice Dragičević, da se ovaj slučaj rješi čim prije.

Iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvali su sve aktere jučerašnjih događaja u Banjoj Luci da se uzdrže od svakog oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, te da svoja uvjerenja iskazuju na miran i dostojanstven način.

Osuđuju i odbacuju svaki oblik nasilja nad pripadnicima policije Republike Srpske, koji, kako navode u saopćenju, časno i odgovorno izvršavaju svoje profesionalne obaveze.

“Poznat je stav Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske da je u najvećem interesu svih, prvenstveno porodice Dragičević, ali i cjelokupne javnosti, da se slučaj tragične smrti Davida Dragičevića razriješi u najkraćem mogućem roku. Rješenje ovog slučaja moguće je samo kroz institucije Republike Srpske koje rade na predmetu, moraju biti maksimalno posvećene, što treba rezultirati rješenjem ovog događaja, a što je od najvećeg interesa i svih institucija Republike Srpske”, navode iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a.

Privođenje Davora Dragičevića jučer je izazvalo proteste građana, koje nije dozvolila policija, jer nisu imali potrebno odobrenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.