Sudo Lavić u ponovljenom krivičnom postupku osuđen na osam godina zatvora

Vijesti 31. jan 201915:18 > 15:20
Faktor.ba/ Arhiv

Općinski sud Sarajevo (OSS) je nakon ponovljenog postupka izrekao presudu kojom je Sudo Lavić, bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog djela - spolni odnos sa djetetom.

Radi se o identičnoj kazni na koju je Lavić bio osuđen i u prethodnom postupku u februaru 2017.  godine, ali je nakon okončanja žalbenog postupka Kantonalni sud Sarajevo tu presudu u aprilu 2018. ukinuo zbog, kako je naveo, nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, te je predmet vraćen OSS-u na ponovno suđenje. 

Uz zatvorsku kaznu okrivljenom je određena i mjera – desetogodišnja zabrana bavljena prosvjetnim radom, potvrdio je Feni advokat porodice oštećene Kadrija Kolić.

Sudo Lavić je uhapšen 10. juna 2015. godine, kada su ga priveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) po naredbi i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog sumnje da je zlostavljao dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.