Saobraćaj na putu Banjaluka-Crna Rijeka i dalje obustavljen zbog odrona

Vijesti 22. feb 201907:12 > 07:19
Ilustracija

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice.

Vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja i na ostalim putevima u BiH, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.