U rudniku zatrpani rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić

Vijesti 22. mar 201917:21 > 17:25
N1

U jamskom kopu "Braćan" Rudnika "Boksit" na području Srebrenice odronila se veća količina materijala koja je zatrpala rudare Slavišu Žugića (44) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, saopšteno je iz kompanije "Boksit". U saopštenju se navodi da je riječ o kvalifikovanim i iskusnim rudarima.

“Odmah nakon saznanja, direktor Sektora `Rudarstvo` Dragan Simić obavijestio je republičke rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim časovima bili na licu mjesta”, navodi se u saopštenju. 

Predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.

“Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se ubrzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara”, dodaje se u saopštenju.

Nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće, dodaje se u saopštenju.

Radna jedinica Podzemna eksploatacija “Braćan” posluje u okviru sektora “Rudarstvo” kompanije “Boksit” Milići.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad

N1
N1
N1
Anadolija
Anadolija
Anadolija