Skaka odgovorio Konakoviću: Žao mi je što se EYOF koristi za prepucavanja

Vijesti 04. apr 201918:37 > 18:54
N1

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odgovorio je lideru stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću na poziv da se predstavi jasna specifikacija troškova za potrebe EYOF-a. Skaka ističe kako će sve informacije biti transparentne na aprilskoj sjednici gradskog vijeća.

“Kanton Sarajevo je u EYOF uložio 1.500.000 KM, gospodin Konaković odgovor treba da traži od firme EYOF koju smo osnovali mi i Istočno Sarajevo. U konačnici, gospodin Konaković to može tražiti od resornog ministra privrede kojem je EYOF uredno dostavljao troškove”, rekao je Skaka.

Dino Konaković tražio je, podsjećamo, izvještaj utroška novca pogotovo kada je u pitanju smještaj učesnika te ceremonija otvaranja, aludirajući na moguće malverzacije.

“Žao mi je što se jedan tako lijep projekat koristi za dnevno politička prepucavanja. Mislim da to nije dobro i da nam svima šteti. Moramo razumijeti da je riječ o državnom projektu u koji je najviše uložio Grad Sarajevo. Pojedincima koji tako pišu uopšte nije važno dugovanje Vlade RS prema projektu,” kaže Abdulah Skaka, jedan od dvojice gradonačelnika gradova u kojima se EYOF održavao.

Kakve reference ima preduzeće Monogram d.o.o. Sarajevo koje je organizovalo ceremoniju otvaranja – gradonačelnik kaže da nije upućen.

“Referenca je ceremonija otvaranja koja je bila najbolje organizirana”, ističe Skaka iako je Konaković prethodno naglasio kako otvaranje EYOF-a nije izgledalo kao milionska investicija, već solidno.

Lider stranke Narod i pravda istakao je i da je frapantan podatak o utrošku 2.500.000 KM za blizu 1.500 osoba, koliko je ukupno bilo sportista s njihovim timovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad