Dodik: Ko je mogao zamisliti da će sajam postati ovako moćan i zapažen

Vijesti 09. apr 201911:50 > 11:53
N1

Kada je počela ova manifestacija prije 22 godine nije se moglo zamisliti da će sajam postati ovako moćan i zapažen. Činjenica da je partner Narodna Republika Kina svakako govori o snazi sajma, koja se opaža ne samo u regionu nego i na globalnom planu, kazao je u utorak predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik koji je otvorio 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

Dodik se na početku obraćanja zahvalio prisutnima…

“Želim da vam se zahvalim za dolazak ovdje za promociju sajma koji je postao jedna od najvećih sajamskih manifestacija u regionu. Ovdje dolaze privrednici kako bi napravili poslovne aranžmane. Kada je počela ova manifestacija prije 22 godine nije se moglo zamisliti da će sajam postati ovako moćan i zapažen. Činjenica da je partner Narodna Republika Kina svakako govori o snazi sajma, koja se opaža ne samo u regionu nego i na globalnom planu. Inicijativa kineskog predsjednika 16+1, koja je okupila zemlje na regionalnom planu, govori koliko je to važna šansa za nas kada globalna ekonomija posustaje, a kineska raste. Možemo mnogo naučiti od Kine, da vidim kako je ova zemlja nakon teške situacije, koja je trajala decenijama, sada napravila uzlet”, istakao je predsjedavajući državnog Predsjedništva koji je posebnu zahvalnost izrazio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

“Želim naglasiti kako je prošlogodišnji partner sajma bila Srbija koja ima najbrži rast u regionu i zato još jednom zahvaljujem Vučiću. Sajam nije samo susret privrede nego je svakako i susret kultura i to se može opaziti i vidjeti ovdje u Mostaru. Želim uspjeh svim izlagačima, dobre i poslovne aražmane, da ohrabrim buduće partnere da se i do godine ovdje pojave. Želim istaći da je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pokrovitelj ovog sajma i time poručujem da je ovo jedna od najvažnijih sajamskih manifestacija u regionu”, dodao je Dodik koji je 22. izdanje sajma u Mosatru proglasio otvorenim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad