Gradiška: Otkrivena improvizovana laboratorija za proizvodnju skanka

Vijesti 16. apr 201911:38 > 11:40
Anadolija

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga juče su identifikovali i lišili su slobode D. B. (1975) iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Krađa električne energije i prirodnog gasa".

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška postupili su po informaciji da se u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, u pomoćnom objektu nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge skank.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto preko 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje)”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Gradiška

Ova osoba se sumnjiči da je izvršila i zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašćeno koristila električnu energiju.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad