Humanitarna akcija "Bajram je radost za svako dijete": Paketići za mališane

Vijesti 08. maj 201911:34 > 11:46
Ruku na srce

Volonteri Humanitarnog udruženja "Ruku na srce" po četvrti put organizuju projekat "Bajram je radost za svako dijete“ koji za cilj ima prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Najla Hrustan, predsjednica Udruženja „Ruku na srce“ povodom ove akcije rekla je:

„Prethodne tri godine, koliko radimo ovaj projekat, uspjeli smo obradovati više od 100 djece iz Sarajeva na svakoj od podjela, a ovog puta, s obzirom da za to imamo mogućnost, odlučili smo paketićima obradovati mališane iz manjih sredina Bosne i Hercegovine.“

Akciji pomoći mališanima iz socijalno ugroženih porodica možete pomoći donacijom slatkiša, igračaka, slikovnica, školskog pribora, novčanim donacijama ili gotovim paketićima.

„Do sada, svake godine smo imali veliki broj donacija i naši sugrađani su vrlo svjesni potreba ovih porodica, a posebno su osjetljivi na našu djecu i baš zato sa zadovoljstvom nastavljamo realizovati ovaj projekat iz godine u godinu. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu ponovo unijeti istinsku radost u dječija srca“, dodala je Najla Hrustan.

Novčane donacije moguće je uplatiti na broj žiro računa – 1990490056036171 Sparkasse Bank,
sa naznakom za akciju “Bajram je radost za svako dijete”. Rok za prikupljanje donacija je 24. maj 2019. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad