Željko Komšić, Srećko Latal i Željko Majstorović u Danu uživo

Vijesti 16. maj 201911:17 > 11:20
N1

U Danu uživo brojne aktuelne teme i gosti.

Nakon što je podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, naš gost je član Predsjedništva BiH Željko Komšić. O posljednjim odlukama govori za N1.

Pratimo i analiziramo današnje pregovore u procesu formiranja vlasti između SBB i SDA. Je li realno očekivati pomake u mjesecu maju ili ćemo na vlast ipak sačekati? Zašto je SDA izabrala Radončića, šta možemo očekivati od osnivanja novih pokreta – teme su razgovora sa Srećkom Latalom, političkim analitičarom i regionalnim urednikom BIRN-a.

“Kome nije jasno da ovaj čovjek uvodi BiH u novi rat taj je idiot” – riječi su bh. reditelja Dine Mustafića o posljednjim izjavama Milorada Dodika. Dino Mustafić naš je gost, komentator društveno-političke svakodnevice.

Nakon poplava u BiH, vodostaji rijeka miruju ili su u opadanju. Je li kraj obilnih padavina i hoće li zasjati sunce u maju, zna iskusni meteorolog Željko Majstorović.

Uoči druge polufinalne večeri Eurosonga idemo u Tel Aviv. Sa nama su Bosanac Emir Kapetanović, make up artist koji godinama radi za švedski tim i švedska pop zvijezda Mans, koji je svojoj zemlji 2015. donio pobjedu, a u Izraelu nastupa kao specijalni gost.

O sportu danas govorimo sa Zlatanom Nalićem, fudbalskim menadžerom i trenerom, aktuelnim šefom stručnog štaba tuzlanske Slobode.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad