DF: HDZ otvoreno zagovara odustajanje od MAP-a u interesu Dodika i Rusije

Vijesti 31. maj 201910:12 > 10:23
N1

Iz sekreterijata Demokratske fronte kazali su da HDZ BiH otvoreno radi u interesu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Rusije, odnosno da zagovara odustajanje od MAP-a.

“Nakon izjave visokog dužnosnika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića koji je kazao da jedini način da dođe uspostave vlasti jeste taj da, kako ga iz HDZ-a nazivaju, bošnjački blok povuče uvjet oko MAP-a i da se to riješava nakon uspostave Vijeća ministara BiH, konačno je postalo jasno da je predsjednik HDZ-a i bivši član Predsjedništva BiH Dragan Čović, godinama, u toku svog mandata obmanjivao domaću javnost o njegovoj privrženosti aktivaciji MAP-a, koja se za njegovog mandata nije desila, unatoč silnim obećanjima”, saopštili su iz DF-a

Kazali su kako je takav stav iz HDZ-a došao nakon što su Milorad Dodik i Dragan Čović “predali raport ambasadoru Rusije u Bosni i Hercegovini.”

“Što se tiče DF-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, nikada se neće odustati od MAP-a zarad interesa Milorada Dodika. Možda su na takve ustupke spremni dijelovi tzv.“bošnjačkog bloka“ koji su politički bliži HDZ-u nego DF-u, ali to je njihova stvar a ne stvar DF-a.”

Iz DF-a su kazali da HDZ otvorenim zagovaranjem odustajanjem od MAP-a zagovara ne samo izdaju države Bosne i Hercegovine nego i izdaju hrvatskog naroda. “Otvorenim sluganstvom Miloradu Dodiku i zagovaranjem njegovih pozicija to se sigurno ne postiže”, stoji u saopštenju DF-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad