Numić: Savjetnici ministara obično nemaju veze s politikom

Vijesti 03. apr 201508:06 > 08:07
N1

Današnju štampu u jutarnjem programu N1 televizije komentarisao je Ermin Numić, koordinator projekta Omladinski angažman i PR organizacije "Schueler Helfen Leben".

N1

“Učenici pomažu život” glasi naziv organizacije. Davne 1993. su njemački učenici pokrenuli akciju pomoći svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Oni su sakupljali odjeću, hranu i na kraju iznajmili kamione i sami dolazili s humanitarnom pomoći na područje BiH.”

Od tada je prošlo više od 20 godina, a danas je fokus rada drugačiji.

Program razmjene učenika projektom “Latinska ćuprija” u saradnji s Njemačkom ambasadom, gdje su naši, ali i njemački učenici proširili svoje vidike i upoznali druge kulture. Program se prošle godine proširio na sve zemlje EU”, objasnio je Numić.

Serge Bramertz je poručio da se Vojislavu Šešelju treba što prije presuditi.

Šešelju se daje previše medijskog prostora“, smatra Numić.

Klizišta prijete, a “od katastrofe nas samo Bog mož spasiti” rekao je Kupusović, naslov je Dnevnog avaza. Maglaj, koji je nastradao tokom majskih poplava, je zaposlio 1400 radnika.

Drago mi je da strategija postoji, kao i u još nekim gradovima u BiH“, rekao je koordinator projekta Omladinski angažman.

Trupce izvozimo dok pilane vape za njima, jedan je od naslova štampe.

To je osnovni problem da izvozimo sirovine umjesto da mi plasiramo gotove proizvode. Valjda ćemo mi privući velike investitore da drvo prođe cijeli proces u BiH i kao gotov proizvod ga izvozimo u EU”, rekao je Numić.

Vijeće ministara BiH je formirano, ministri su poznati, a sada će ministri izabrati svoje pomoćnike.

Savjetnici ministara kod nas obično nemaju veze s politikom i vlasti. Volio bih da ovaj slučaj bude drugačije, ali sumnjam.”

Sarajevo je jučer bilo u plavom, povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Svaka čast za akciju. Ljude treba upoznati i raditi s njim. Moja puna podrška cijelu akciju”, istakao je Numić.

Nogometna reprezentacija BiH je pobijedila Andoru, a zatim igrala neriješeno sa Austrijom u Beču. Selektor Mehmed Baždarević je rekao: “Želim s igračima dijeliti strast”.

Volio bih da Baždarevića mediji puste na miru da radi svoj posao, a njemu želim svu sreću i nadam se da cemo ici na EURO“, kazao je PR organizacije “Schueler Helfen Leben”.

BiH samo ide za MMF-om. Izjave o formiranju vlasti su postale patetične jer se samo misli ko će koju poziciju dobiti. Naš sistem je takav i teško je nešto promijeniti. Moje mišljenje je da bi mogli krenuti naprijed samo sa promjenom ustava i kompetentnim ljudima”, rekao je za N1 Numić i dodao da najavljeni dolazak pape Franje u Sarajevo vraća sliku BiH u svjetska zbivanja.