Nikšić i Pecikoza o novoj stranci: Mi se borimo za drveće, a drveće ne glasa

Vijesti 05. jun 201922:09 > 22:13
N1

Poznati bh. tekstopisac Fahrudin Pecikoza, vlasnik brojnih hitova i konceptualni umjetnik Damir Nikšić, čije video osvrte na stanje u društvu prati more sljedbenika, obojica zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, nakon što su izbačeni ili izašli iz SDP-a i NBL-a imaju novi stranku - Ekološka Slobodarska Partija Bosne i Hercegovine.

Gostujući u Večernjem studiju N1 televizije, Pecikoza i Nikšić su kazali da je stranka u procesu formiranja.

“Sad bi trebalo u ovih mjesec i po da se napravi neka osnivačka skupština. Ja sam napravio i amblem, tj. logo, odredili smo i boje. Završavamo program i statut skupljamo pare”, otkrio je Nikšić.

Govoreći o tome šta ih je povezalo, Pecikoza je kazao da se sa Damirom zna mimo politike.

“Ova stranka nije na ideološkim principlima, ni na interesima sastavljena. Ova stranka, mi se borimo za drveće, a drveće nema pravo glasa. Ne znam hoće li iko imati tu svijest”, kazao je Pecikoza.

Poručio je da moramo krenuti od sebe i očistiti smeće.

“Mi imamo lijepu zemlju koja je puno više zagađena nego što ljudi misle i znaju. Naša dužnost je da obavijestimo ljude koliko smo mi zatrovani i koliko našoj djeci ostavljamo zatrovanu zemlju”, dodao je.

Nikšić je istakao da je ovo partija zelene ljevice.

“Slobodarsko znači da nije desničarsko slobodarsko, nego lijeva slobodarska misao”, pojasnio je.

Pogledajte video kompletnog gostovanja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad