Gorinjac: Kultura u BiH nema veliku publiku

Vijesti 06. apr 201509:05 > 09:16
N1

Svakodnevnicu u BiH, regionu i svijetu u Novom danu komentarisala je Edita Gorinjac, novinarka portala Faktor.ba.

Ljubavna priča Bosanca koja je podigla Ameriku na noge je priča koju je Edita Gorinjac izdvojila kao priču koja ima poseban faktor.

Kardinal je bio poprilično oštar u svom govoru. Kritikovao je sveopćenitu vlast i politiku u BiH i dao neke korisne savjete“, rekla je Gorinjac povodom Uskrsa, te kardinalove čestitke i poruke “Dobra djela u korist bližnjih“.

Gorinjac smatra da je kultura u našoj državi na niskom nivou. “Mislim da kultura generalno u BiH nema neku publiku, ali to ne znači da je mediji trebaju izostavljati.”

“Penzioneri ne trebaju strepiti”, poručila je ministrica finansija Jelka Miličević.

Ako je tačno što ministrica kaže to je pozitivna vijest“, prokomentarisala je Gorinjac.

Sarajevo danas proslavlja Dan grada, a kroz historiju bitni datumi se vežu za 6. april. Safetu Zecu danas će biti dodijeljena 6. aprilska nagrada.

Mislim da se svaki čovjek koji je dobio tu nagradu osjeća počastvovano. Safet Zec je nekada rekao kako se potajno nada da će jednom dobiti tu nagradu. Čestitam građanima Sarajeva ovaj dan.”

Kompanije političara dobile 294 ugovora vrijedna 103,8 miliona KM, jedan je od naslova današnje štampe.
To je priča kolega iz Centra za istraživačko novinarstvo i mislim da je ovo tek početak. Ipak, nije neka novost da firme političara dobijaju poslove“, kazala je Gorinjac i dodala:
Naš tim na portalu Faktor bazirao se na zastupnike i priču o tome koliko dugo su u zastupničkim klupama na raznim nivoima. Neki su to zaslužili na osnovu glasova, ali neki se provlače kroz neke kompenzacije.