Savez logoraša u BiH poručio Dačiću: U vašim logorima pozirao je sami đavo

Vijesti 23. jun 201913:39 > 13:47
Anadolija

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini ne samo da najstrožije osuđuje javne istupe srbijanskih državnika i novinara već i izražava opštu nevjericu kakva se to patologija laži razvija i širi medju njima, navodi se u saopćenju Saveza.

“Ministre Dačiću i svi ostali, stotine srpskih logora koji su formirani za vrijeme agresije i izvršenja genocida u Bosni i Hercegovini nisu formirali pojedinci. Formirao ih je izopačeni sistem, isti onaj koji je danas samo prefarbao masku svoje izopačenosti nekim drugim nijansama, a čija je osnovna svrha postojanja da ljudima poput vas otvori vrata stoljetnog umijeća krivotorenja, brisanja, poricanja i izmišljanja. Vaše izjave i uvrede su prevazišle sve nivoe vrhunske propagande, one se mogu mjeriti poređenjem vas sa svim onim što civilizovani ljudi nisu”, poručuju iz Saveza logoraša BiH.

U saopćenju se poručuje i “posljednju fazu izvršenja zločina i genocida provodite tako vješto da biste trebali dobiti i Pulitzerovu, i Nobelovu i sve druge nagrade. Uništavanje Bosne i Hercegovine i sjemena njenog naroda od strane vašeg sistema osudio je cijeli svijet”.

“U vašim logorima, koji su kao biljke poslije kiše nicali, nisu se “čuvali zatvorenici”, u njima ste mučili, silovali, ubijali, klali; svakoga dana, sata…ne birajući – fetuse, novorođenčad, djecu, žene, starce… U vašim logorima pozirao je sami đavo, a ne civili koji stoje iza bodljikave žice. Snimci iz Omarske koje navodite, prikazuju ono ‘;najmanje’ od zla koje ste nanijeli ljudima koje ste tu držali zatočenima. A kada vam je ono najsvijetlija tačka Omarske i kada se divite ubilačkim tretmanima koje ste provodili, kada vrijeđate ljudska bića koja ste pretvorili u kosture i nazivate ih cirkusantima, mi vas javno pozivamo da pogledate hiljade sati priznanja i izjava poslušnika vašeg sistema o tome šta su, kome i na koje sve načine radili narodu Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na njenu suverenost. Gospodine, i svi ostali, lažima i poricanjem možda možete ubijediti pojedinca da niste počinili genocid, ali uvijek će vas koščice Bošnjaka koje izbijaju iz masovnih grobnica, jos stoljećima podsjećati sta ste uradili, a vi ćete znati da trebate i morate jos više, bolje i ljepše lagati”, navodi se u saopćenju.

“Ako mislite da ćete nas opet uspavati i da ćete nas ponovo klati – budite sigurni da više nećete nikada, jer smo izvukli pouke i naučili da se zla nikada nećete odreći. Neka vas je stid za sve generacije koje ste iskorijenili, za uvrede onima koji su se izvukli iz vaših kandži i za sve generacije koje tek dolaze”, dodaje se.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad